Francouzské Makronky recept

6. dubna 2012 v 22:04 | aŇA |  Moje kecy
Čauky
Dneska jsem neměla vůbec čas ale teďka mi zbyla chvilka na nějaký ten článek a bude o mích oblíbených Makronkách :D
Bude to recept jinak vám chci připomenout moji Facebookovou stránku jsem tam jako Aňa Loveliss :) TAK SI MĚ MŮŽETE PŘIDAT :D budu moc ráda :))

Potřebujete :
Na těsto :
Mandle
hruběji mleté
200 g
Moučkový cukr200 g
Krupicovy cukr200 g
Bílek
(asi z 5 vajec), pokojové teploty
150 g
Na vanilkovou náplň
Smetana250 g
Bílá čokoláda250 g
Vanilkový lusk
(semínka)
3 ks
Na pistáciovou náplň
Bílá čokoláda300 g
Smetana300 g
pistáciová pasta
(rozmixujte 50 g mandlového sirupu a 100 g loupaných pistácií)
50 g
Na čokoládovu náplň
Smetana300 g
Čokoláda
té nejvyšší kvality
340 g
Vanilkový lusk
semínka ze 1/4 vanilkového lusku


POSTUP

Na těsto promíchejte mandlový prášek s moučkovým cukrem. Krupicový cukr svařte s 50 ml vody na cukrový sirup. Bílky ušlehejte do polotuha, snižte rychlost a zvolna za stálého šlehání přilévejte cukrový sirup. Sníh nechte vychladnout na asi 50 °C a rychle spojte s mandlovou směsí. Z odpočatého těsta tvořte pomocí cukrářského sáčku na plech vyložený pečicím papírem malé makronky. Nechte chvilku stát, aby povrch makronek trochu oschl. Pak pečte 14 až 15 minut v troubě předehřáté na 140 °C. Sejměte z plechu a nechte vystydnout.
Na pistáciovou náplň prohřejte smetanu s pistáciovým krémem, směs po částech přimíchejte k nasekané čokoládě a dohladka promíchejte. Nechte vychladit. Do těsta na makronky přidejte pár kapek zeleného barviva.
Na vanilkovou náplň zahřejte k bodu varu nasekanou čokoládu, smetanu a vanilku a nechte asi hodinu odležet. Znovu zahřejte, dobře promíchejte, přeceďte a nechte asi 2 hodiny chladit.
Na čokoládovou náplň prohřejte smetanu, vmíchejte čokoládu a vychlaďte. Těsto na makronky obarvěte 30 g kakaa.
Určitě dejte vědět jestli jste to skusili a jak jste dopadli :)
Jen jsem zkusila ale chystám se to upéct tak vám dám vědět jak se to povedlo :))
Dobrou chuť :D :))) ;)
 


Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 An Booze An Booze | Web | 7. dubna 2012 v 12:16 | Reagovat

Tak to někdy zkusím :D :))

2 Lenča Lenča | Web | 7. dubna 2012 v 12:53 | Reagovat

Skúsim to :)

3 Ann Ann | Web | 7. dubna 2012 v 14:34 | Reagovat

mmmňam! :D

4 Nikol Nikol | Web | 7. dubna 2012 v 17:14 | Reagovat

Mňám.. :D Vyzerá to chutne.. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.